Aan al het goede komt een eind

Door Marco Eestermans op 19 juli 2021
Zeven jaar lang raadslid, nog langer betrokken bij de PvdA, maar het raadswerk van Wiert Omta gaat stoppen. In de media hebben velen van jullie al kunnen lezen dat het met de gezondheid van Wiert ronduit slecht gaat. Uitgezaaide darmkanker is de schuldige. Een verdere verslechtering zorgt er nu voor dat hij gebruik gaat maken van het ziekteverlof.
De PvdA-fractie is Wiert ontzettend dankbaar voor al zijn werk de afgelopen jaren. Met humor, scherpte en kennis heeft hij onze fractie geleid. Veel van ons zijn dankzij hem de politiek ingerold en daar gebleven. We zullen zijn ervaring en andere kijk op de wereld missen, net als zijn manier van communiceren. Regelmatig werd ‘meneer en mevrouw Omta’ of andere beeldspraak gebruikt om lastige dossiers begrijpelijk te maken.
Voor nu wensen wij Wiert en zijn naasten nog een waardevolle tijd. We hopen dat zij de komende periode nog mooie momenten met elkaar mogen meemaken.
Afgelopen donderdag is Wouter van de Pijl als vervangend raadslid beëdigd door de gemeenteraad. Hij zal de taken van Wiert overnemen. Dat komt mede door het vertrek van Amanda van Hertum uit de gemeente Goes, maar daarover later meer.
Marco Eestermans

Marco Eestermans

‘Ongelijkheid is voor mijn een doorn in het oog. Ik wil een Goes waar plek voor iedereen is. Goes moet een plaats zijn waar iedereen de kans heeft om zich te ontwikkelen, keuzes te maken en plezierig te leven. Goed onderwijs en goede plekken waar mensen elkaar ontmoeten, helpen daarbij’ Speciaal onderwijs Mijn naam is Marco

Meer over Marco Eestermans

Waar ben je naar op zoek?