Amanda neemt afscheid van de Goese politiek

27 juli 2021
Na ongeveer 3,5 jaar neem ik afscheid van de Goese politiek en zal ik stoppen met mijn functie als steunfractielid.
De reden voor mijn besluit is een aanstaande verhuizing van ‘s-Heer Hendrikskinderen naar Heinkenszand. Heinkenszand ligt in de gemeente Borsele waardoor ik moet stoppen als steunfractielid.
In de periode dat ik steunfractielid ben geweest, heb ik geprobeerd om op te komen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Mensen zoals ik met een diagnose, in mijn geval Asperger. Daarnaast heb ik geprobeerd om de mobiliteit van mensen met een lichamelijke of geestelijke handicap te verhogen. Een resultaat hiervan is dat er dankzij de PvdA-fractie 12 toegankelijkheidambassadeurs zijn gekomen. Zij beoordelen de toegankelijkheid van gebouwen voor mensen met fysieke, zintuiglijke en/of verstandelijke beperkingen.
Hierbij wil ik nogmaals iedereen bedanken die mij gesteund heeft in 2018 tijdens de gemeenteraadsverkiezingen. Ik kwam niet in de raad maar heb als steunfractielid invloed gehad op de standpunten van de PvdA in de gemeenteraad. Ik blijf lid van de PvdA en blijf interesse houden in de politiek.
Graag wil ik iedereen die zich op dit moment inspant om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan een baan te helpen aanmoedigen om hiervoor te blijven strijden, zodat ook deze burgers mee kunnen doen in de maatschappij. Er is inmiddels een CAO tot stand gebracht voor mensen in de Participatiewet, dit is een stap in de goede richting. Echter, we moeten ons blijven inzetten voor gelijkheid en voor meer mogelijkheden voor deze mensen.
Met vriendelijke groet,
Amanda van Hertum