Behoud het dorpshuis ’s Heer Arendskerke!

Door Astrid de Jong op 13 november 2022
Afgelopen vrijdag hebben we contact gehad met de beheerster van het Heer Arendshuis, er zijn namelijk grote zorgen of het dorpshuis wel open kan blijven.

Zoals u waarschijnlijk wel heeft kunnen lezen in de PZC van zaterdag jl. verkeert het Heer Arendshuis van ‘s Heer Arendskerke in financieel zwaar weer. De oorzaken zijn de enorm gestegen energiekosten en het feit dat het gebouw nog niet verduurzaamd is.

Het hart van een dorp is het dorpshuis, een plek waar jong en oud bij elkaar komt.

Of dat nu is voor een kop koffie, gezamenlijke maaltijd, jeugdsoos, de plaatselijke vereniging die er zijn leden ontmoet. De activiteiten die er georganiseerd worden zijn er voor iedereen en van groot maatschappelijk belang. In het dorpshuis leert men elkaar kennen en wanneer je elkaar kent is er een verbinding die van levensbelang is. Je kijkt namelijk makkelijker naar elkaar om als je elkaar kent.

Deze sociale ontmoetingsplek is de levensader van het dorp, deze laten doodbloeden zou een enorm verlies zijn voor de inwoners, verenigingen en organisaties die hier gebruik van maken.

De PvdA/GroenLinks fractie heeft daarom schriftelijke vragen ingediend bij het college om in actie te komen. Onze vragen zijn mede ingediend door Nieuw Goes, SGP/CU en Partij voor Goes.

Samen sterk voor het behoud van het dorpshuis of dit nu in ‘s Heer-Arendskerke is of ergens anders in onze gemeente!

Astrid de Jong

Astrid de Jong

Quote: Wanneer je luistert hoor je meer. Ik ben Astrid de Jong, 51 jaar, geboren en getogen Zeeuw, moeder van 3 volwassen kinderen en getrouwd met een echte scoutleider.  In de gemeenteraad ben ik geen onbekende, eerder was ik al raadslid in de Goese gemeenteraad. In mijn dagelijks leven ben ik mantelzorger voor een aantal

Meer over Astrid de Jong