Bezoek aan het politiebureau

Door Krisja Corstens op 3 december 2022
Op 22 november waren we uitgenodigd door de politie Goes. Vol enthousiasme namen 2 politieagenten ons mee in de ontwikkelingen van de politie. Vanuit het politiebureau in Goes werkt het basisteam in 6 gemeenten waaronder ook Schouwen Duivenland. Een groot gebied dat extra zwaar is door o.a. de aanwezigheid van Emergis, maar ook nog een gedeelte van de haven Vlissingen.
Een belangrijke rol is de laatste jaren weggelegd voor de wijkagent. Een spin in het web waarbij steeds meer pro actief ingestoken wordt. Maar er kwamen meer terreinen naar voren zoals ondermijning, zorg en veiligheid, jeugd en veiligheid, gedigitaliseerde criminaliteit en integrale veiligheid.

Opvallend ervaarde ik het steeds aanwezig zijn van de samenwerking. De samenwerking met ketenpartners in zorg en veiligheid. Naast uiteraard ruis in het grijze gebied kwamen er ook voorbeelden waarin met snel schakelen goede resultaten aanwezig zijn.

Maar ook de samenwerking met ondernemers bij de toegenomen winkeldiefstallen in de afgelopen maanden. Het altijd reageren bij een aangifte van winkeldiefstal. Daarnaast ook de samenwerking met de handhavers openbare orde waarbij men goed begint te zien dat dit gaat werken.

Er ligt eigenlijk voor alle partners een verantwoordelijkheid en niet alleen een verantwoordelijkheid van de politie alleen. Een verantwoordelijkheid van alle partners zoals gemeenten, banken, burgers, ondernemers en ketenpartners. Goed om te horen dat naast ook aanwezig ruis, iedereen hierin zijn rol kan pakken.

Als laatste passeerden de toekomstige uitdagingen waarbij zeker gedacht moet worden aan maatschappelijke onrust, gedigitaliseerde criminaliteit en de economische ontwikkelingen.

Kortom een leerzame bijeenkomst waarbij ik er achter kwam dat de terreinen van de politie meer behelsden dan hetgeen ik op voorhand in gedachten had.
Krisja Corstens

Krisja Corstens

‘Vanuit een sterk gevoel voor rechtvaardigheid sta ik voor gelijke kansen, bestaanszekerheid en menselijkheid’ Goes Ik ben Krisja Corstens, 58 jaar oud en inmiddels woon ik 23 jaar met mijn partner in Goes. Een mooie plaats waar wij onze zoon in een prettige omgeving hebben laten opgroeien. Dit gun ik iedereen, dus daarom maak ik

Meer over Krisja Corstens