Door op 2 juni 2015

“Burgemeester Aboutaleb is een man naar mijn hart”

robsimonseKan je je even voorstellen?
Rob Simonse, bijna 67 jaar. Ik ben meubelstoffeerder in Goes tot op de dag van vandaag. Ik ben al vijftig jaar lid van de PvdA.

Wat vind je interessant aan de politiek?
Alles. De onvoorspelbaarheid. De politiek gaat niet over alles, maar kan wel zijn rol spelen.

Waarom ben je al 50 jaar lid van de PvdA?
Ik sta achter de denkwijze van de PvdA. Burgemeester Ahmed Aboutaleb is een man naar mijn hart. Hij verwoordt helder de sociaal-democratische waarden. Natuurlijk ben ik het niet met alles eens. Ook maak ik me zorgen om de landelijke politiek.

Volg je de lokale politiek?
Een beetje. In Goes spelen niet veel grote thema’s. Kleine dingen spelen wel, zoals het beleid met de bomenkap in Goes. Kap de bomen niet allemaal tegelijk.

Wat weet je van de provinciale politiek?
De politiek wordt voor de gek gehouden met de Sloeweg. De inwoners van Zeeland moeten opdraaien voor de bedrijven. De bedrijven wisten dat de kosten hoger gingen uitkomen. Ik vind het belachelijk dat de Hedwigepolder onder water wordt gezet. Nederland moet zich aanpassen aan België. Dat kan niet.

Heb je nog een boodschap voor de PvdA?
Ja. Lokaal: Zorg voor een rondweg om Goes, zodat het verkeer beter door Goes kan doorstromen. Provinciaal: Probeer sneller door te krijgen wat speelt in de provincie. De mensen bij de provincie moeten meer open zijn, ook naar de Statenleden.