Dat verklaar en beloof ik!

25 oktober 2015

marcoeestermans‘Ik verklaar mijn best te doen in de tweede kamer van volk en vaderland en blablabla en gedoe over de Koningin en ik beloof mijn best te doen om Camiel Eurlings serieus te nemen als minister, ook al plas ik in mijn broek van het lachen’.

‘Dat verklaar en beloof ik!’

Op deze manier wordt in een filmpje van het humoristische/satirische Youtube-kanaal ‘Buro Renkema’ de eerste gesponsorde zetel in de tweede kamer weggegeven. De rest van dit Lucky TV-achtige filmpje mag je zelf bekijken, maar laat duidelijk zijn dat mijn eigen beëdiging tot fractievolger veel formeler verliep. In een volle raadszaal sta je in één keer oog in oog met burgermeester Verhulst en word je geacht te luisteren naar de belofte en deze vervolgens te beantwoorden met de woorden ‘Dat verklaar en beloof ik’. Het heeft iets weg van een korte spreekbeurt waarbij alle kinderen in de klas jou aankijken.

De beëdiging is natuurlijk een mooi persoonlijk moment maar niet het belangrijkste. De maanden en jaren die komen zijn veel belangrijker. Als fractievolger heb ik de taak gekregen om de stem van de burgers van Goes te verwoorden tijdens raadscommissies. Samen met mijn fractiegenoten Wiert Omta, Marlize Laport en Maurice Theune zal ik mijn best om deze taak zo goed mogelijk uit te voeren. Daarbij wil ik ook zeker de stem van de jongeren laten horen in ons verhaal. Als jongste fractievolger vind ik het een plicht om dit te doen. Een horecavisie die bijna volledig gericht is op 65-plussers en alleenstaande ouderen is in mijn ogen niet acceptabel. Ook de jongste bewoners van Goes hebben rechten. Één daarvan is goed onderwijs. Als aankomend basisschoolleerkracht zal ik er daarom ook alles aan doen om een goed onderwijsbeleid te realiseren. Natuurlijk zullen er de komende jaren nog veel meer andere onderwerpen aan bod komen. Samen met mijn fractiegenoten zal ik mijn best doen om ook daarbij de stem van de Goese burgers te laten horen.

Om op een goede wijze de stem van de Goese burgers te verwoorden vind ik het belangrijk om te luisteren naar de verhalen in de samenleving. Ik zal daarom ook verschillende bijeenkomsten bezoeken om naar deze verhalen te luisteren. Echter, niet iedereen komt naar deze bijeenkomsten, het is daarom ook altijd mogelijk om contact te zoeken via Facebook, Twitter (@MarcoE_93) of e-mail (Marco.Eestermans@outlook.com). Jouw verhaal of opmerking kan mij een inzicht geven in de situatie en dat zal mij helpen om een bepaald standpunt in te nemen.

In maart 2014 kwam ik binnen in een PvdA-fractie waar ik warm werd ontvangen. Niet wetende dat ik binnen twee jaar fractievolger zou zijn. Ik ben dankbaar voor de kans die ik krijg. Ik zal mijn uiterste best doen om deze kans te verzilveren en om van Goes een stad te maken waar iedereen in wil leven en wonen.

PS: Mocht je benieuwd zijn naar het filmpje: klik.