Even voorstellen: Astrid de Jong

18 januari 2022

Wie is de persoon op de foto?
Ik ben Astrid de Jong, 50 jaar, geboren en getogen Zeeuw, moeder van 3 volwassen kinderen en getrouwd met een echte scoutleider.

In de gemeenteraad ben ik geen onbekende, eerder was ik al raadslid in de Goese gemeenteraad. In mijn dagelijks leven ben ik mantelzorger voor een aantal mensen om mij heen en zorgvrijwilligster bij een stichting. Verder zet ik mij actief in voor een groener en veiliger Goes.

Wat verbindt Goes met jou?

Goes verbindt mij door zijn diversiteit aan mogelijkheden voor jong en oud. Goes is een gemeente die aantrekkelijk is, niet alleen voor mensen die graag in een stad of een prachtig dorp willen wonen maar ook omdat er veel zorgfaciliteiten in onze gemeente aanwezig zijn. Als rasechte Zeeuw vind ik dat we daar zuinig op moeten zijn.

Welk punt uit het verkiezingsprogramma spreekt je het meest aan?
Een laagdrempelig, groen transferium. Dit punt is er 1 om trots op te zijn, een startpunt om de toeristen en dagjesmensen welkom te heten in onze gemeente. Een groene uitnodigende omgeving waar je met een gerust hart aan een mooie dag vol met nieuwe herinneringen kunt beginnen. Waar je informatie over de omgeving en de plaatselijke ondernemers kunt krijgen. Waar het gebruik van een huurfiets of het openbaar vervoer wordt gestimuleerd. Waar je auto in een groene omgeving uit de zon staat bv. in de schaduw van een rij bomen of onder een dak van zonnepanelen om je elektrische auto op te laden.

Op deze manier stimuleren we minder auto’s door de stad en meer ruimte voor een groene en gezonde leefomgeving.

Wat wil je komende jaren bereiken?

De komende vier jaar ga ik me samen met mijn medekandidaten op de lijst inzetten om de zaadjes die we in ons verkiezingsprogramma hebben gezaaid de aandacht en groeimogelijkheden te geven die Goes verdient. We zijn er voor de lange afstand niet voor de korte sprint.

Samen voor een duurzaam en sociaal Goes!