Even voorstellen: Casper Weekhout

12 januari 2022

Wie is de persoon op de foto?
Dag. Ik ben Casper Weekhout, 45 jaar oud, woonachtig in Kattendijke met mijn vrouw en twee kinderen. In 2019 ben ik actief geworden voor GroenLinks, eerst als bestuurslid en daarna als fractieondersteuner.

Wat verbindt Goes met jou?

Geen geboren, wel getogen Zeeuw! In 1976 ben ik hier komen wonen toen ik zo´n 6 maanden oud was. Na mijn studie en een tiental jaren in Utrecht zijn wij in 2018 terug verhuisd naar Zeeland en genieten we nog elke dag van de rust, de ruimte en het water.

Welk punt uit het verkiezingsprogramma spreekt je het meest aan?

De komende jaren wil me in het bijzonder inzetten op het gebied van armoedebestrijding. Vanuit het werk van mijn vrouw die als schuldhulpverlener werkt, hoor ik regelmatig schrijnende gevallen van mensen die vaak ongewild of onbewust tussen wal en schip belanden. Het is mijn streven om de regelingen die voor de schuldhulpverlening bestaan nog verder te verbeteren en eventueel uit te breiden. Ook voor de grote groep ´werkende armen´ met hun kinderen zou ik graag betere omstandigheden willen creëren.

Wat wil je komende jaren bereiken?

Als raadslid hoop ik vooral deel uit te maken van de coalitie om zo de gemeente Goes socialer en duurzamer te maken. Verder zal ik vooral scherp zijn op het aankaarten van beleid wat niet in het belang is van onze inwoners. Te vaak nog zijn onze burgers het sluitstuk op de begroting en wordt er gekozen voor asfalt en stenen in plaats van mensen. Graag draag ik mijn steentje bij om dat te veranderen en van Goes de meest groene en sociale gemeente van Zeeland te maken.

Waar ben je naar op zoek?