Even voorstellen: Krisja Corstens

15 januari 2022

Wie is de persoon op de foto?
Ik ben Krisja Corstens, 58 jaar en woon in Goes samen met mijn man en zoon. In 2021 lid geworden van de PvdA. Na een jaar aan de zijlijn gekeken te hebben hoe de fractie werkt, met welke onderwerpen ze bezig zijn en waar ze voor staan, heb ik besloten om verder actief te worden in de Goese politiek. Als persoon zijn betrokkenheid, enthousiasme en passie kenmerken die bij mij horen.

Wat verbindt Goes met jou?

Niet in Zeeland geboren, maar wel opgegroeid in Zeeland. Aan het einde van de basisschoolperiode in Zeeuws Vlaanderen terecht gekomen. Een mooie provincie voor kinderen om op te groeien. Na enkele jaren het Zeeuwse verlaten te hebben, na mijn studietijd terug in Zeeland gaan wonen. Werk aan toen nog de ‘overkant’ en het net iets te rustig vinden in Zeeuws Vlaanderen, hebben ons doen besluiten om in Goes te gaan wonen.

De leefbaarheid in deze stad en de mooie omgeving zijn hier belangrijk in geweest. Momenteel wonen we al 23 jaar met veel plezier in Goes waar we nog lange tijd willen blijven.

Welk punt uit het verkiezingsprogramma spreekt je het meeste aan?

Het sociale domein/zorg spreekt mij het meeste aan. Het is belangrijkrijk dat bewoners de hulp krijgen die ze nodig hebben en dat hierin de menselijke maat terug is. Dat mij dit aanspreekt heeft ook te maken met jaren werkzaam geweest te zijn in de jeugdhulpverlening. In mijn werk zie ik dat er veel goed gaat en er veel bereikt kan worden, maar ook zeker dat er verbeterpunten aanwezig. Of het nu vanuit de jeugdhulpverlening, de WMO, of het onderwijs is. Het is belangrijk dat zorg gezamenlijk met bewoners geregeld wordt, dat zorg passend is en dat zorgaanbieders samen werken. Op deze manier krijgen bewoners de hulp die ze nodig hebben zodat ze zoveel als mogelijk weer zelfstandig verder kunnen.

Verruiming van regelingen en initiatieven die gelijke kansen bevorderen zijn goed. Wat mij aangaat mag het niet zo zijn dat het bepalend is waar je wieg heeft gestaan en dat ongelijkheid alleen maar aan het toenemen is.

Wat wil je komende jaren bereiken?

Als raadslid wil ik me inzetten om Goes socialer en eerlijker te maken. Ik wil samen met de inwoners van Goes een verschil maken in gelijkheid, bestaanszekerheid en menselijkheid. Een stad waar er voor iedereen gelijke kansen zijn en waar iedereen ertoe doet.

Waar ben je naar op zoek?