Door op 8 januari 2015

Goed dat Goes meedoet aan Zeelandpas

zeelandpasDe gemeenteraad van Goes zal zo goed als zeker instemmen met de komst van de Zeelandpas. Goes werkt samen met de andere Zeeuwse gemeenten, de VVV Zeeland en de lokale ondernemers. Het doel is om de Zeeuwen en de toeristen warmer te maken voor de Zeeuwse bezienswaardigheden, door korting te geven. De PvdA Goes is enthousiast.

De Zeelandpas heeft meerdere voordelen. Niet alleen krijgen de bezoekers korting bij attracties, ook maakt de pas mensen bewust van de culturele mogelijkheden in Goes en Zeeland. De pas is voor vier euro te koop. Volgens wethouder Loes Meeuwisse kan een Zeeuw of toerist in theorie door de pas meer dan 150 euro besparen.

De wethouder geeft verder aan dat de Zeelandpas en de nieuwe toeristenbus de leefbaarheid in kleine kernen verhogen. Ze verwijst naar het overeind houden van de middenstand in bijvoorbeeld ’s Heer Arendskerke en Wolphaartsdijk. De PvdA betwijfelt dit. Is de leefbaarheid in de dorpen weg in de winter, omdat dan geen toeristen aanwezig zijn? Bovendien wordt leefbaarheid bepaald aan de hand van bijvoorbeeld leeftijdsopbouw, onderwijs en activiteiten. Die factoren staan los van de Zeelandpas. Maar overeind staat dat de PvdA de Zeelandpas verwelkomt.