Goes ontvangt 6,6 miljoen voor snellere woningbouw

Door Joan Veldhuizen op 16 november 2022
Goes ontvangt 6,6 miljoen euro voor versnelling woningbouw in het Stationsgebied en de Goese Schans

Voor het versnellen van woningbouw in combinatie met mobiliteit, stelt het Rijk 7,5 miljard euro beschikbaar. Dit geld is specifiek bedoeld voor infrastructuurprojecten, om daarmee de woningbouw de komende vijf jaar te versnellen. De gemeente Goes ontvangt 3,9 miljoen euro voor de Stationsomgeving en 2,7 miljoen euro voor de Goese Schans.

De bijdrage voor de Stationsomgeving is voor het realiseren van 300 woningen en drie infrastructuurprojecten. De drie infrastructuurprojecten zijn: herinrichten van het Stationsplein, de aanleg van een parkeerdek of -garage en een aantrekkelijke en veilige voetgangersverbinding tussen het stadscentrum en het station.

De vijf infrastructuurprojecten voor de Goese Schans voor de versnelling van 200 woningen zijn: aanpak van de rotonde Ronda Gosaplein, dat is de rotonde ter hoogte van het ZLM kantoor en Klein Frankrijk, het verbeteren van de doorstroming op de Ringbrug, de aanleg van een fietspad langs de Houtkade, het verbreden van het fietspad langs de Westhavendijk en de realisatie van een slimme mobiliteitshub. Een slimme mobiliteitshub is een knooppunt met verschillende vervoersmiddelen waar reizigers gebruik van kunnen maken, zoals deelauto’s of -fietsen.

In een korte periode is er op het stadskantoor keihard gewerkt om dit voor elkaar te krijgen voor Goes en haar regio. Echt super! Met deze 6,6 miljoen euro kunnen we door de aanleg van infraprojecten de woningbouw een versnelling geven.