25 januari 2014

Lijstverbinding met GroenLinks

liefdeGroenLinks en de Partij van de Arbeid in Goes gaan voor de gemeenteraadsverkiezingen op 19 maart weer een lijstverbinding aan. De partijen willen hiermee de kans vergroten om extra restzetels binnen te halen. Partijen met een lijstverbinding mogen stemmen die overblijven na de zetelverdeling bij elkaar leggen en hebben zo een grotere kans dat 1 van hen nog een zetel erbij krijgt.

“Wij willen de kans zo groot mogelijk maken om extra restzetels binnen te halen voor een sociaal en progressief Goes”, aldus de lijsttrekkers Carel Bruring (GroenLinks) en Wiert Omta (PvdA).

Partijen die een lijstverbinding aangaan, hebben na de verkiezingen meer kans op het krijgen van een restzetel. GroenLinks en de PvdA doen wel gewoon onder hun eigen naam en met een eigen verkiezingsprogramma mee aan de verkiezingen. De lijsttrekkers: “Met deze lijstverbinding laten we zien dat we eventuele restzetels liever zien terecht komen bij partijen waar we ons mee verbonden voelen dan bij andere partijen”.

“Naast verschillen tussen de twee partijen delen we de mening dat het zeker in tijden van bezuinigingen van belang is om ons in te zetten voor de kwetsbaren in de Goese samenleving”, aldus de lijsttrekkers. De partijen spreken de hoop uit dat door middel van deze lijstverbinding dat geluid na 19 maart nog krachtiger verwoord wordt in de gemeenteraad van Goes en daarmee omgezet kan worden in daden.