Meer doen aan zwemveiligheid

Door Marco Eestermans op 20 september 2019

Afgelopen donderdag pleitte de PvdA ervoor om meer te doen aan het verbeteren van de zwemveiligheid en vaardigheid van Goesenaren. Samen met initiatiefnemer SP, GroenLinks en Nieuw Goes dienden we een motie in om hierover een visie op te stellen. Dat zwemmen gevaarlijk kan zijn laten de laatste cijfers zien. Afgelopen jaren zijn er jaarlijks tussen 76 en 112 mensen verdronken in Nederland. Daarnaast zijn er zorgen over een groep inwoners voor wie zwemmen niet vanzelfsprekend is.

Het voorstel haalde het helaas niet. Volgens het college en het CDA was het vooral een verantwoordelijk van ouders om kinderen te leren zwemmen. De PvdA ziet dit echter anders. Goes kent vele plekken met water en het is belangrijk dat Goesenaren daar veilig kunnen verblijven. Daarbij kunnen zwemlessen voor kinderen, bewustwording bij volwassen en andere activiteiten helpen. Wij zijn daarom teleurgesteld dat hierover geen beleid voor gemaakt wordt.

Marco Eestermans

Marco Eestermans

‘Ongelijkheid is voor mijn een doorn in het oog. Ik wil een Goes waar plek voor iedereen is. Goes moet een plaats zijn waar iedereen de kans heeft om zich te ontwikkelen, keuzes te maken en plezierig te leven. Goed onderwijs en goede plekken waar mensen elkaar ontmoeten, helpen daarbij’ Speciaal onderwijs Mijn naam is Marco

Meer over Marco Eestermans