Door op 15 januari 2014

Op bezoek bij Sportpunt Zeeland

sportpuntDe PvdA Goes is dinsdagmiddag gaan praten met medewerkers van Sportpunt Zeeland. De PvdA draagt sport een warm hart toe en is benieuwd wat de toekomstplannen van Zeelands grootste sportaccommodatie zijn. Dies van der Velde, Arianne Albregtse en Ab van der Ven leiden de PvdA rond in de sporthallen en het regenbos in aanbouw. De afgelopen jaren is veel veranderd aan Sportpunt. Zo is een nieuwe topsporthal aangelegd, is het complex uitgebreid en zoekt Sportpunt de samenwerking met andere organisaties. Bovendien is een uitbreiding van het zwembad in volle aanbouw.

PvdA-raadslid Marlize Laport heeft bewondering voor de doortastendheid van Sportpunt. Ze roemt de samenwerking met CIOS, Ter Weel en andere partijen. PvdA-lijsttrekker Wiert Omta informeert vooral naar de toekomst. “Wat zit er over vijf jaar in het vat?” De reacties zijn duidelijk: Sportpunt moet zich blijven vernieuwen en gaat mee met de tijd. Ook blijft Sportpunt in contact met de bezoekers: wat willen zij, wat zijn hun wensen?

De lijsttrekker vraagt ook naar de financiën. Het zwembad maakt, als los onderdeel, verliest. Maar veel minder dan de zwembaden die zonder sporthallen functioneren. Daarbij heeft Sportpunt een visie. De organisatie wil het grootste sportcomplex van Zeeland blijven, met een goed bestuur op financieel gezonde basis. De PvdA Goes beseft de waarde van sport voor kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen. Ook in de komende raadsperiode zal de PvdA, zoals het altijd heeft gedaan, de belangen van de sportende Goesenaar behartigen. Dat Sportpunt Zeeland daar een grote rol in speelt is duidelijk.