11 december 2014

PvdA Goes krijgt jongste voorzitter van Zeeland

Foto WouterDe leden van de PvdA Goes kozen donderdagavond 11 december Wouter van der Pijl (25) unaniem tot hun nieuwe voorzitter. Van der Pijl volgt Eerste Kamerlid Wouter van Zandbrink op, die voor een periode van een half jaar het Goese afdelingsbestuur leidde. Wouter van der Pijl is in Zeeland de jongste voorzitter van een PvdA-afdeling. Landelijk behoort hij tot de jeugdigsten.

De geboren Goesenaar van der Pijl werd eerder dit jaar verkozen in het afdelingsbestuur: “Het is belangrijk om een afdeling te hebben die midden in de samenleving staat en weet wat er speelt. Alleen een grote en actieve afdeling met leden uit alle lagen van de samenleving kan hier voor zorgen. Zo zorgen we er voor dat we nu en in de toekomst onze sociaaldemocratische waarden kunnen blijven uitdragen.”

Met de verkiezing van Van der Pijl tot voorzitter zet de PvdA Goes de ingezette verjonging door. Vorig jaar was de afdeling de snelst groeiende van Nederland. Een aantal jonge, nieuwe leden neemt sindsdien deel aan de fractie- en bestuursvergaderingen. De Jonge Socialisten Zeeland (JS) reageren verheugd. JS-voorzitter Eric Lameijn: “We hopen dat meer jongeren het voorbeeld van Wouter volgen en politiek actief worden”.