PvdA/Groenlinks wipt tegels uit tuinen

Door Marco Eestermans op 28 augustus 2022
Het NK-tegelwippen is nog in volle gang, maar de huidige klassering van Goes valt een beetje tegen. Met 1337 gewipte tegels staat Goes in de middenmoot op de 38e plek. Reden genoeg voor PvdA/GroenLinks om de handen uit te mouwen te steken. Dat doen we door tegels te wippen uit de tuin van wethouder Joan Veldhuizen en we verloten een gratis ochtend/middag tegelwippen bij een Goesenaar.

Marco Eestermans PvdA (fractievoorzitter): ‘Het veranderende klimaat zorgt ervoor dat we anders moeten denken over de inrichting van onze tuinen. Extreme buien of intense hitte, we gaan het meer meemaken. Daarom is het belangrijk onze tuinen zo in te richten dat zij regenwater opvangen en verkoelen tijdens warme dagen. Daarnaast is een groene tuin ook beter voor vogels, insecten en andere dieren. Bovendien blijkt uit onderzoek dat een groene omgeving goed is voor de gezondheid van mensen.’

Joan Veldhuizen (wethouder): ‘Zelf wil ik graag het goede voorbeeld geven als wethouder duurzaamheid. De voortuin van mijn nieuwe woning ligt vol met tegels. Vandaag hebben we er een heleboel uit kunnen halen.We kunnen in Goes nog veel doen als het gaat om het vergroenen van onze gemeente. Dit is een stap die bijna iedereen kan nemen. Als gemeente stimuleren we het NK-Tegelwippen met een fotowedstrijd en een gratis ophaalservice van overbleven tegels’.
Om het NK-Tegelwippen verder te stimuleren biedt de PvdA/GL-fractie hulp aan bij het verwijderen van tegels uit tuinen. Beginnend bij 1 tuin, maar als meer vrijwillige tegelwippers zich melden kan dit aantal worden uitgebreid. Wie mee wil doen aan de verloting kan dat doen door te reageren op het bericht op dit bericht met de woorden ‘Groene actie!’ en door het bericht te delen.
Marco Eestermans

Marco Eestermans

‘Ongelijkheid is voor mijn een doorn in het oog. Ik wil een Goes waar plek voor iedereen is. Goes moet een plaats zijn waar iedereen de kans heeft om zich te ontwikkelen, keuzes te maken en plezierig te leven. Goed onderwijs en goede plekken waar mensen elkaar ontmoeten, helpen daarbij’ Speciaal onderwijs Mijn naam is Marco

Meer over Marco Eestermans