26 april 2015

VEILIGER JOACHIMIKADE STAP DICHTERBIJ

Schermafbeelding 2015-04-26 om 20.48.09Donderdagavond besprak de Goese gemeenteraad op verzoek van de PvdA de veiligheid op de Joachimikade. Vooral voor langzaam verkeer is het een rotsituatie: onoverzichtelijk en een gevaarlijke mix van auto’s die 50 kilometer mogen rijden en het langzaam verkeer dat in een blinde bocht rechtdoor wil, de St. Maartensbrug over. Fietsers, waaronder veel jongeren, komen vaak tussen twee autostromen terecht.

Uit een enquête die we ter plekke hielden bleek dat bijna 90% van de fietsers, voetgangers, scootmobielers, rolstoelers en brommerrijders de kruising gevaarlijk tot zeer gevaarlijk vindt. 73% zegt een gevaarlijke situatie te hebben meegemaakt.

Een meerderheid van de raad (GroenLinks, SP, CDA en PvdA) heeft de wethouder gevraagd het oplossen van de problemen op de Joachimikade voorrang te geven.

We verwachten dat het college na de zomer met een Fietsplan komt waarin het oplossen van de onveiligheid op de Joachimikade voorrang krijgt. Fractievoorzitter Wiert Omta legt in een video van Goestig uit waarom dat nodig is.