Voorkom overlast: open de coffeeshop voor buitenlanders

Door Marco Eestermans op 5 september 2020
Van inwoners horen we dat de straathandel in drugs tot overlast leidt in wijken. Onderzoek bevestigt deze verhalen en het college heeft maatregelen aangekondigd om de problemen rond de Koepoort te verhelpen. De PvdA-fractie vindt dit te weinig. Voorgestelde maatregelen verplaatsen het probleem en doen niks aan de overlast in de wijken en rondom scholen. De PvdA stelt daarom voor om het I-criterium af te schaffen. Dit zou betekenen dat buitenlanders weer softdrugs mogen kopen in de coffeeshops. Juist de toeristen zijn nu de grootste afnemers van de straatdealers. Door hen weer toe te laten in de shop wordt een groot deel van de afzetmarkt van dealers weggenomen.
Andere gemeenten in Nederland hebben het I-criterium al afgeschaft. De eerste resultaten zijn daar hoopgevend. Ook in Zeeland speelt momenteel de discussie nadat de Vlissingse raad voor de zomer een motie aannam om een experiment te starten met afschaffing van het I-criterium. Als het aan de PvdA ligt volgt Goes en experimenteren we ook in onze gemeente met afschaffing. Op die manier kunnen we de overlast beperken, zowel rond de Koepoort als in andere wijken.
Marco Eestermans

Marco Eestermans

‘Ongelijkheid is voor mijn een doorn in het oog. Ik wil een Goes waar plek voor iedereen is. Goes moet een plaats zijn waar iedereen de kans heeft om zich te ontwikkelen, keuzes te maken en plezierig te leven. Goed onderwijs en goede plekken waar mensen elkaar ontmoeten, helpen daarbij’ Speciaal onderwijs Mijn naam is Marco

Meer over Marco Eestermans