Zeker zijn van een fijne woonomgeving

Door Wouter van der Pijl op 5 februari 2020

Sinds vorig jaar ben ik één van de vele trotse bewoners die een mural op de gevel van hun woning hebben gekregen. Sinds een aantal jaar worden er op verschillende plaatsen in Goes grote gebouwen, zoals flatgebouwen, beschilderd door kunstenaars. Ook voor dit jaar staan er weer een aantal nieuwe murals op de planning. Sommige mensen zullen dit wellicht geldverspilling vinden. Waarom geld uitgeven aan muurschilderingen als het geld ook aan iets anders besteed kan worden? Toch is er wel degelijk een belangrijke maatschappelijke meerwaarde. Met name wijken met sociale huurbouw worden op dit moment opgevrolijkt. Dit vergroot de leefbaarheid en het plezier om in een wijk te wonen.

Voor woonwijken zoals Goes-Zuid, West en Oost, waar je veel sociale woningbouw vindt, is het belangrijk dat de buurten leefbaar blijven. Voor de leefbaarheid van deze wijken is het niet alleen belangrijk dat de huizen en straten goed onderhouden worden, maar ook dat de omgeving mooi is.

Murals passen wat ons betreft heel goed bij de verfraaiing van de stad. Hoe fijner en mooier de woonomgeving is, hoe meer mensen zorg zullen dragen voor hun woonomgeving. De murals maken van Goes een unieke stad, verhogen het woonplezier en knappen woonwijken op. Tijdens de afgelopen raadsvergadering heeft de PvdA samen met een meerderheid van de raad ingestemd met subsidie voor nieuwe murals dit jaar.

Wouter van der Pijl

Wouter van der Pijl

‘Een samenleving waarin iedereen gelijk is en mee kan doen. Waar de politiek haar verantwoordelijkheid neemt en samen met inwoners beslissingen neemt. Dat is waar ik voor sta’ Odyzee Kloetinge Mijn naam is Wouter van der Pijl. Ik ben geboren en opgegroeid in Goes en woon in Goes-Zuid. Ik heb in mijn studententijd geschiedenis gestudeerd

Meer over Wouter van der Pijl