Zeker zijn van medicijnen, ook in de nacht!

Door Marco Eestermans op 24 januari 2019

De nachtapotheek verdwijnt in Goes. In ieder geval tijdelijk maar misschien zelfs wel definitief. De PvdA vindt dat Goesenaren de zekerheid moeten hebben dat ze altijd beschikking hebben over medicijnen. Dat ook zonder stress en gedoe. Daarom stelden we, samen met de SP en NG, de vraag of het mogelijk is om een ophaalpunt voor medicijnen te behouden in Goes.

De wethouder reageerde welwillend op onze vragen. Om te beginnen is het goed te weten dat de gemeente of de raad niet kan beslissen waar een nachtapotheek zich vestigt. Dat is aan apotheken, zorgverzekeraars, huisartsen en patiëntenorganisaties. De wethouder gaf naar aanleiding van onze vragen wel aan om in gesprek te gaan met deze betrokken partijen om een oplossing te vinden. De PvdA hoopt dat deze oplossing er komt. Goesenaren moeten de zekerheid hebben dat ze altijd noodzakelijke medicijnen kunnen halen. Zonder stress en gedoe.

Marco Eestermans

Marco Eestermans

‘Ongelijkheid is voor mijn een doorn in het oog. Ik wil een Goes waar plek voor iedereen is. Goes moet een plaats zijn waar iedereen de kans heeft om zich te ontwikkelen, keuzes te maken en plezierig te leven. Goed onderwijs en goede plekken waar mensen elkaar ontmoeten, helpen daarbij’ Speciaal onderwijs Mijn naam is Marco

Meer over Marco Eestermans