Betaalbaar wonen in Wilhelminadorp

26 januari 2024
Goed nieuws! Onze raadsfractie heeft ingestemd met het voorstel om betaalbare en sociale woningen te bouwen in Wilhelminadorp Zuid. Als PvdA/GroenLinks pleiten we al langer voor meer betaalbare en sociale woningen en we zijn blij dat het college de keuze maakt om dit te gaan doen.

Daarnaast hebben we een belangrijke stap genomen om deze woningen te beschermen tegen beleggers en speculanten. Samen met Nieuw Goes, CDA en Partij voor Goes hebben we een motie ingediend voor de invoering van een zelfbewoningsplicht en een antispeculatiebeding specifiek voor dit bouwplan. We geloven dat deze maatregelen essentieel zijn om ervoor te zorgen dat de woningen in Wilhelminadorp Zuid beschikbaar blijven voor mensen die hier willen wonen, in plaats van dat ze worden opgekocht voor puur financiële doeleinden.

We zijn blij dat de wethouder dit voorstel heeft omarmd en dat de meerderheid van de raad heeft ingestemd met de invoering van de zelfbewoningsplicht en het antispeculatiebeding. Dit is een belangrijke stap om ervoor te zorgen dat de nieuwe woningen in Wilhelminadorp Zuid echt ten goede komen aan onze samenleving.