Petitie: Geen eigen bijdrage in de jeugdzorg!

2 mei 2024
Als het aan het kabinet ligt, komt er vanaf 1 januari 2026 een eigen bijdrage in de jeugdzorg. Ouders en kinderen krijgen de rekening voor zorg die ze niet kunnen missen. Dat is niet alleen oneerlijk, het is totaal onverantwoord. GroenLinks-PvdA wil dat dit plan van tafel gaat. En jij kunt helpen om dat voor elkaar te krijgen.

๐˜›๐˜ฆ๐˜ฌ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ฉ๐˜ช๐˜ฆ๐˜ณ ๐˜ฅ๐˜ฆ ๐˜ฑ๐˜ฆ๐˜ต๐˜ช๐˜ต๐˜ช๐˜ฆ! โžก๏ธhttps://groenlinkspvda.nl/petitie-eigen-bijdrage-jeugdzorg/

๐—๐—ฒ๐˜‚๐—ด๐—ฑ๐˜‡๐—ผ๐—ฟ๐—ด ๐—บ๐—ผ๐—ฒ๐˜ ๐˜๐—ผ๐—ฒ๐—ด๐—ฎ๐—ป๐—ธ๐—ฒ๐—น๐—ถ๐—ท๐—ธ ๐˜‡๐—ถ๐—ท๐—ป

Voor elk kind in Nederland hoort er goede zorg te zijn. Maar terwijl je als minderjarige met lichamelijke klachten gratis naar de dokter kan, moet je straks zelf meebetalen als je hulp nodig hebt van een jeugdzorgorganisatie. Daarmee wordt onmisbare hulp ontoegankelijk voor mensen die hem het hardst nodig hebben. Kwetsbare gezinnen, ouders met een laag inkomen, kinderen zonder ouder of voogd โ€“ zij zullen zorg vermijden als deze drempel nog hoger wordt dan die al is. En dan worden de problemen alleen maar groter.

๐—•๐—ฒ๐˜‡๐˜‚๐—ถ๐—ป๐—ถ๐—ด๐—ถ๐—ป๐—ด ๐—ผ๐—ฝ ๐—ฏ๐—ฒ๐˜‡๐˜‚๐—ถ๐—ป๐—ถ๐—ด๐—ถ๐—ป๐—ด

Met de eigen bijdrage wil het kabinet ruim 500 miljoen extra bezuinigen op de jeugdzorg. Het kan niet anders dan dat het een fors bedrag wordt. En dat terwijl op de jeugdzorg al een miljard wordt bezuinigd, de wachtlijsten enorm zijn en het aantal jongeren met mentale problemen snel stijgt.

๐—ช๐—ฎ๐˜ ๐—ธ๐˜‚๐—ป๐—ป๐—ฒ๐—ป ๐˜„๐—ฒ ๐—ฑ๐—ผ๐—ฒ๐—ป?

Wij willen dit plan tegenhouden, maar daar hebben we jouw hulp bij nodig. Laten we het kabinet samen duidelijk maken dat kwetsbare minderjarigen goede hulp nodig hebben, en geen rekening op de deurmat. Kabinet, schrap die eigen bijdrage in de jeugdzorg!
Help jij ook mee?