Nieuw plan voor het Wesselopark

Door Marco Eestermans op 10 januari 2023
De gemeente Goes wil samen met de sportverenigingen het sportpark in Kloetinge verbeteren. Het plan is opgedeeld in 2 fasen. Eerst wordt het terrein van V.V.Kloetinge veranderd. Twee bestaande kunstgrasvelden worden gerenoveerd. Een ander veld wordt gedraaid en veranderd in kunstgras. Als laatste wordt er een veld voor de jongere voetballers aangelegd. De kosten voor deze verandering zijn voor de gemeente en bedragen €2.677.000. Daarnaast bouwt V.V.Kloetinge ook een nieuw clubgebouw. Zij betalen dit gebouw zelf.
De tweede fase bestaat uit het aanpakken van het parkeerprobleem. Hiervoor wordt nu €150.000 vrijgemaakt om te onderzoeken welke mogelijkheden er zijn. De kosten voor de definitieve oplossing worden later bekend. De sportverenigingen en de directe omgeving worden sowieso betrokken bij het zoeken naar een goede oplossing.

Het college geeft de volgende argumenten voor dit plan:

1. De verenigingen op het sportpark zijn aan het groeien. V.V.Kloetinge heeft 54 voetbalteams. Schutterij Ravenstein heeft een wachtlijst en tennisvereniging De Bongerd wil investeren in padelbanen.
2. De huidige parkeerproblemen zorgen voor veel verkeer in het dorp. Dat leidt tot overlast.
3. Dit plan past binnen de sport- en beweegvisie die de gemeente heeft. We willen graag dat inwoners voldoende mogelijkheden hebben om te sporten. Op dit moment maken ruim 1300 sporters en vrijwilligers gebruik van het sportpark.
4. Er zijn 2 velden toe aan groot onderhoud. Door het groot onderhoud gelijk uit te voeren met dit plan zorgt ervoor dat het geld efficiënt wordt ingezet.

De gemeenteraad bespreekt dit plan de komende 5 weken. Aanstaande donderdag is hierover de eerste vergadering. Tijdens deze vergadering kunnen politieke partijen vragen stellen. PvdA-GroenLinks zal tijdens de fractievergadering het plan bestuderen en vragen opstellen. We zijn ook benieuwd welke vragen jullie hebben. Laat het weten in de reacties! Goede vragen nemen we mee naar de raadsvergadering. Wordt vervolgd!

Alle documenten van de gemeenteraad over dit onderwerp kunt u hier vinden:

Marco Eestermans

Marco Eestermans

‘Ongelijkheid is voor mijn een doorn in het oog. Ik wil een Goes waar plek voor iedereen is. Goes moet een plaats zijn waar iedereen de kans heeft om zich te ontwikkelen, keuzes te maken en plezierig te leven. Goed onderwijs en goede plekken waar mensen elkaar ontmoeten, helpen daarbij’ Speciaal onderwijs Mijn naam is Marco

Meer over Marco Eestermans