PvdA: Geef kinderen een stem bij armoedebestrijding

Door Marco Eestermans op 9 juli 2019

De Goese PvdA-fractie pleit ervoor dat kinderen meer betrokken worden bij het bedenken van maatregelen om kinderarmoede tegen te gaan. Net als de kinderombudsman en vrouw vinden we dat het Goese beleid zich moet richten op wat een kind nodig heeft. Kinderen weten zelf het beste wat ze nodig hebben en zijn daarom experts. Ze zijn goed in staat om idee├źn aan te dragen en van deze kennis moeten we gebruikmaken.

Afgelopen donderdag hield fractievoorzitter Marco Eestermans daarom een betoog om zogenoemde kinderparticipatie toe te passen in Goes. Wethouder Van der Reest was positief en vindt het idee sympathiek. Hij zei toe dat dit onderwerp wordt meegenomen tijdens het opstellen van de nota armoedebeleid later dit jaar. Ook gaf hij aan dat er dan voldoende budget beschikbaar zal zijn om dit te realiseren. Onze fractie heeft vertrouwen in de woorden van de wethouder en we zullen later dit jaar er goed op toe zien hoe dit beleid tot uitvoering wordt gebracht. Wij denken namelijk dat dit het Goese kinderarmoedebeleid kan verbeteren en zolang 1 op de 9 kinderen in armoede leeft is extra inzet nodig.

Marco Eestermans

Marco Eestermans

De afgelopen drie jaar heeft Marco ervaring opgedaan als fractievolger. De komende jaren wil hij zich blijven inzetten in de gemeenteraad van Goes. Zijn speerpunten zijn jongeren, onderwijs, armoede en vrijheid. Als leerkracht in het speciaal onderwijs ervaart hij dat het niet voor iedereen vanzelfsprekend is om mee te komen in onze samenleving. Marco is

Meer over Marco Eestermans