Terugkijken: Resultaat van een jaar politiek

Door Marco Eestermans op 18 augustus 2019

Afgelopen weken kwam de politiek tot rust tijdens het reces. Voor ons een goed moment om terug te kijken en inspiratie op te doen voor het komende jaar. De komende weken laten we zien welke punten uit ons verkiezingsprogramma zijn gerealiseerd. Vandaag deel 1.

‘Koopzondag’
Tijdens de campagne maakte we er geen geheim van: wat ons betreft mag iedere ondernemer zelf bepalen of hij/zij open gaat op zondag. Het was dus geen verrassing dat wij een voorstel hiertoe steunden. Met succes: ondernemers mogen nu zelf bepalen of ze open gaan.

‘Ouderenpakket’
Een pakket aan maatregelen waarvan ouderen die leven in armoede gebruik kunnen maken. Denk bijvoorbeeld aan lidmaatschap van een sportvereniging of bibliotheek, mee te kunnen gaan op reis of waardebonnen om nieuwe kleren te kopen. Voor kinderen bestaan deze maatregelen al langer maar voor ouderen nog niet. De PvdA diende daarom een motie in om dit mogelijk maken. Een meerderheid van de gemeenteraad stemde in met ons voorstel. Binnenkort horen we hoe dit ouderenpakket vormgegeven gaat worden.

‘Themajaar’
In ons verkiezingsprogramma spraken we de wens uit om iedere vier jaar een themajaar te organiseren. Om de redenen dat het de Goese samenleving verbroedert en levendig houdt. Inmiddels staat vast dat er volgend themajaar komt waar veel Goesenaren op verschillende wijze van gaan genieten.

Volgende keer deel 2 met meer gerealiseerde verkiezingspunten. Heb je interesse om ook mee te denken over Goes en haar beleid? Wees dan welkom op één van onze fractievergaderingen. De eerstvolgende is op 3 september om 19:30 in het stadskantoor.

Marco Eestermans

Marco Eestermans

‘Ongelijkheid is voor mijn een doorn in het oog. Ik wil een Goes waar plek voor iedereen is. Goes moet een plaats zijn waar iedereen de kans heeft om zich te ontwikkelen, keuzes te maken en plezierig te leven. Goed onderwijs en goede plekken waar mensen elkaar ontmoeten, helpen daarbij’ Speciaal onderwijs Mijn naam is Marco

Meer over Marco Eestermans