๐—จ๐—ฝ๐—ฑ๐—ฎ๐˜๐—ฒ ๐—ผ๐˜ƒ๐—ฒ๐—ฟ ๐—ฑ๐—ฒ ๐—ฃ๐—ถ๐—น๐—ผ๐˜ ๐—œ-๐—ฐ๐—ฟ๐—ถ๐˜๐—ฒ๐—ฟ๐—ถ๐˜‚๐—บ

16 december 2023
Als PvdA/GroenLinks willen we jullie graag op de hoogte houden van de recente ontwikkelingen rondom de Pilot I-criterium in onze gemeente. De eerste 4 maanden zijn voorbij, en we willen jullie informeren over het huidige beeld.
๐—ฅ๐—ฒ๐—ฐ๐—ฒ๐—ป๐˜๐—ฒ ๐—ผ๐—ป๐˜๐˜„๐—ถ๐—ธ๐—ธ๐—ฒ๐—น๐—ถ๐—ป๐—ด๐—ฒ๐—ป:
-Handhaving op het I-criterium is opgeschort tot juli 2024. Ook toeristen mogen weer softdrugs kopen bij de coffeeshop.
-Verkoophoeveelheid per dag aan รฉรฉn klant is verhoogd naar maximaal 5 gram.
-Gecertificeerde beveiliger tijdens piektijden is ingezet, en er zijn geen incidenten gemeld volgens de beveiligingsoverzichten.
๐—š๐—ฒ๐˜€๐—ฝ๐—ฟ๐—ฒ๐—ธ๐—ธ๐—ฒ๐—ป ๐—ฒ๐—ป ๐—ฟ๐—ฒ๐—ด๐—ถ๐˜€๐˜๐—ฟ๐—ฎ๐˜๐—ถ๐—ฒ๐˜€:
Er zijn gesprekken geweest met coffeeshophouders, politie, handhaving en omwonenden. Zowel uit deze gesprekken als uit registraties blijken geen significante veranderingen die aan de pilot kunnen worden gerelateerd. Het beeld rondom het afschaffen van het I-criterium is rustig.
๐—ฉ๐—ฒ๐—ฟ๐—ธ๐—ฒ๐—ฒ๐—ฟ๐˜€๐˜๐—ฒ๐—น๐—น๐—ถ๐—ป๐—ด๐—ฒ๐—ป:
Resultaten van verkeerstellingen op de Koepoort en Grote Markt zijn nog niet opvallend, maar worden meegenomen voor verdere vergelijkingen.
๐—ฉ๐—ฒ๐—ฟ๐˜ƒ๐—ผ๐—น๐—ด:
De komende tijd voeren we opnieuw gesprekken en verkeerstellingen uit. We houden jullie op de hoogte via memo’s met relevante ontwikkelingen.
๐—ช๐—ฎ๐˜ ๐˜ƒ๐—ถ๐—ป๐—ฑ๐—ฒ๐—ป ๐—ท๐˜‚๐—น๐—น๐—ถ๐—ฒ?
Jullie mening is waardevol! Heb je bevindingen, vragen of opmerkingen? Deel ze met ons in de reacties of stuur ons een bericht. Samen bouwen we aan een gemeente waar iedereen zich gehoord voelt. ๐ŸŒฑ๐Ÿก
Bedankt voor jullie betrokkenheid!