Een nieuw gebouw voor het Ostrea Lyceum

Door Wouter van der Pijl op 23 april 2024

Goed onderwijs is belangrijk voor al onze leerlingen in Goes. Naast goede onderwijzers is ook een goede leeromgeving van groot belang. Dat betekent ook goede klaslokalen en een goed schoolgebouw. Het oude gebouw van het Ostrea Lyceum aan de Fruitlaan is toe aan nieuwbouw. Het hoofdgebouw stamt uit de jaren ’60. Inmiddels is het gebouw sterk verouderd en is het niet langer geschikt voor modern onderwijs, is het niet duurzaam genoeg en is het klimaat in het gebouw onvoldoende. Daarom hebben wij ingestemd met het nieuwbouwplan voor het Ostrea Lyceum.

Een kanttekening die wij plaatsen is wel de sloop van een vleugel uit het begin van de jaren 2000, die nog maar halverwege haar levensduur en afschrijving is. Helaas is de vleugel destijds dusdanig gebouwd dat het geen zin heeft om deze te laten staan. Inmiddels is er een goede financiële oplossing bedacht voor dit probleem waar ook wij tevreden mee kunnen zijn.

Jammer is ook dat door het overvolle elektriciteitsnetwerk in Zeeland het gebouw niet ten volle gebruik kan maken van alle geplande zonnepanelen. Deze zullen dus pas op een later moment geïnstalleerd worden wanneer dit voor het elektriciteitsnet mogelijk is, zodat het hele gebouw zo duurzaam mogelijk wordt.

Met enige pijn in het hart nemen we afscheid van het oude gebouw, maar tegelijkertijd weten we ook dat we er iets heel moois voor terug krijgen dat duurzaam gebouwd wordt en voldoet aan de huidige eisen voor goed onderwijs. Als PvdA/GL zijn we dan ook erg blij dat we dit plan mede mogelijk hebben kunnen maken en dat straks alle leerlingen van het Ostrea kunnen genieten van een fijne leeromgeving met goed onderwijs!

Wouter van der Pijl

Wouter van der Pijl

‘Een samenleving waarin iedereen gelijk is en mee kan doen. Waar de politiek haar verantwoordelijkheid neemt en samen met inwoners beslist. Dat is waar ik voor sta’ Odyzee Kloetinge Mijn naam is Wouter van der Pijl. Ik ben geboren en opgegroeid in Goes en woon in Goes-Zuid. Ik heb in mijn studententijd geschiedenis gestudeerd in

Meer over Wouter van der Pijl