Een oplossing voor het Omnium!

Door Wouter van der Pijl op 30 januari 2023

Het Omnium is een mooie sport- en recreatievoorziening in de gemeente Goes waar we trots op zijn. Helaas heeft het Omnium ons de laatste jaren ook veel extra geld gekost door het tropisch bos dat nooit een succes is geworden. Tijdens de laatste raadsvergadering hebben wij ingestemd met een onderzoek naar de verplaatsing van het Groen College naar de locatie Omnium op de huidige plaats van het tropisch bos. Als laatste zal er onderzoek gedaan worden naar de verkoop van het oude Groen College aan de gemeente Goes. Dit met het oog op herinrichting van het stationsgebied in de toekomst. Op deze locatie zou bijvoorbeeld woningbouw gerealiseerd kunnen worden.

Wij vinden dit een belangrijk onderzoek voor de Goese inwoners en zijn blij dat onze motie uit 2017 om een oplossing te onderzoeken eindelijk is uitgevoerd. De gemeente Goes zal de bouw van het Groen College financieren waarna Scalda de kosten op langere termijn terugbetaald. Een belangrijke voorwaarde voor ons als partij was wel dat de kosten voor de bouw van de nieuwe school niet ten koste mag gaan van het Goese onderwijsbudget. Immers is de bouw van schoolgebouwen voor het MBO geen gemeentelijke taak. De bouw van de nieuwe school is dan ook vooral een investering. Een investering in de Goese samenleving waarbij er gezorgd kan worden voor goede sport- en recreatievoorzieningen, goed onderwijs en een toekomstbestendiger stationsgebied.

Voor het Groen College zijn er meer mogelijkheden voor o.a. de groen- en dierenopleidingen in het gebied van de Hollandse Hoeve, dan op de huidige locatie. Daarnaast is het huidige gebouw van de school te groot geworden. Het CIOS is al vele jaren gevestigd bij het Omnium en dat maakt het verhuizen van het Groen College naar deze plaats logisch.

Kortom wij hopen dat dit onderzoek een positieve uitkomst zal hebben zodat we daarmee de problemen rondom het tropisch bos voorgoed kunnen oplossen, het Groen College een passender schoolgebouw krijgt en het stationsgebied geherstructureerd kan worden. 100% zeker is dit plan nog niet. Uiteindelijk moeten zowel de gemeente als het Scalda akkoord gaan met een definitief plan.

Wouter van der Pijl

Wouter van der Pijl

‘Een samenleving waarin iedereen gelijk is en mee kan doen. Waar de politiek haar verantwoordelijkheid neemt en samen met inwoners beslist. Dat is waar ik voor sta’ Odyzee Kloetinge Mijn naam is Wouter van der Pijl. Ik ben geboren en opgegroeid in Goes en woon in Goes-Zuid. Ik heb in mijn studententijd geschiedenis gestudeerd in

Meer over Wouter van der Pijl