Goese politiek kiest voor fietsveiligheid

Door Marco Eestermans op 20 maart 2023
Afgelopen donderdag toonde de Goese politiek zich van zijn sterkste kant. Zowel de gemeenteraad als het college wil zich inzetten om de veiligheid voor fietsers, voetgangers en ander langzaam verkeer rondom de spoortunnel te verbeteren. Wethouder Veldhuizen (PvdA-GL) beloofde een onderzoek en de gemeenteraad ondersteunde dit door een motie aan te nemen.
PvdA-GroenLinks vindt de veiligheid voor fietsers ontzettend belangrijk. We steunen daarom het onderzoek naar verbetering. We vinden wel dat er gekeken moet worden naar verschillende oplossingen. Zo kan de snelheid rondom de wegen worden aangepast of kan er gewerkt worden met verlichting. Enkel en alleen het onderzoeken van een fietstunnel, zoals het CDA eerste voorstelde, is voor ons dus niet voldoende. Wel zijn we blij dat de gemeenteraad en het college de verschillen opzij hebben gezet en gezamenlijk tot een oplossing willen komen.
Marco Eestermans

Marco Eestermans

‘Ongelijkheid is voor mijn een doorn in het oog. Ik wil een Goes waar plek voor iedereen is. Goes moet een plaats zijn waar iedereen de kans heeft om zich te ontwikkelen, keuzes te maken en plezierig te leven. Goed onderwijs en goede plekken waar mensen elkaar ontmoeten, helpen daarbij’ Speciaal onderwijs Mijn naam is Marco

Meer over Marco Eestermans