Ralph van Hertum, Goese kandidaat voor de provincie!

Door Ralph van Hertum op 12 maart 2023
Beste inwoner van Goes,

Graag stel ik mij aan u voor. Mijn naam is Ralph van Hertum. Sinds

2015 ben ik lid van de Provinciale Staten namens de PvdA. Ik zet me in voor een sociaal en duurzaam Zeeland. Voor de verkiezingen voor de Staten van 15 maart 2023 sta ik op de lijst van PvdAGroenLinks. Ik hoop vooral dat u gaat stemmen.

Al jaren woon ik in Goes. Zo fietste ik als klein jongetje door GoesWest. In Goes-Oost ging ik naar de middelbare school en in Goes-Zuid heb ik een aantal jaren gewoond. Hardlopen is mijn hobby. Het liefst loop ik door het groen. Regelmatig denk ik als ik door Goes ren: “hoe gaaf zou het zijn, als hier meer natuur te vinden is?”

Goes ligt in het hart van Zeeland. Bij ons kun je leuk winkelen en uitgaan in de stad, goed onderwijs volgen en de juiste zorg krijgen. Toch valt er nog veel te verbeteren. Zo hebben we meer woningen nodig. Ik zet me in voor meer sociale huurwoningen en betaalbare koopwoningen. Ook is het belangrijk dat iedereen in Goes mee kan doen aan sport en dat er cultureel meer te beleven valt. Ook uit de dorpen in de buurt komen mensen hiervoor naar onze stad.

De bereikbaarheid van Goes vind ik ook erg belangrijk. Ik blijf me inzetten voor het verbeteren van het openbaar vervoer. Goede aansluitingen tussen bus en trein zijn daarbij heel belangrijk. De afgelopen jaren heb ik in de Staten hiervoor veel aandacht gevraagd. Nu er een nieuw plan voor het openbaar vervoer in Zeeland komt, ben ik zeer alert op de details! Wij willen milieuvriendelijk, duurzaam en goedkoop openbaar vervoer, waarbij iedereen op zijn bestemming kan komen.

PvdA en GroenLinks werken in Zeeland samen bij de komende verkiezingen. Zeeland is als provincie daarmee uniek. Door het bundelen van onze krachten maken wij het verschil voor een sociaal, groen en duurzaam Zeeland. Een provincie waar we elkaar helpen. Een provincie waar het fijn wonen is voor jong en oud, voor arm en rijk. Zeeland staat voor grote veranderingen, in de landbouw en de industrie. We willen dat iedereen daar beter van wordt. Dat het goed gaat met de natuur en dat boeren duurzaam werken. Alle inwoners van Zeeland merken dat boodschappen, energie en gezondheidszorg duurder worden. Wij willen dat de mensen die daar de meeste last van hebben de meeste steun krijgen.

Het roer moet om! Ik hoop dat u gaat stemmen.

Met vriendelijk groet,

Ralph van Hertum
kandidaat op plek 3 op de lijst PvdA-GroenLinks
Ralph van Hertum

Ralph van Hertum

Ralph van Hertum uit Goes is een enthousiast sporter en is docent geschiedenis en Nederlands. Ralph wil als statenlid de PvdA idealen vrijheid, democratie, duurzaamheid, solidariteit en rechtvaardigheid in praktijk brengen. “De politiek moet terug naar de mensen daarom gaan we de inwoners meer bij de politiek betrekken”, zegt Ralph.

Meer over Ralph van Hertum