Goes krijgt één kindpakket

Door Marco Eestermans op 24 januari 2020

Één plek waar inwoners alle regelingen voor kinderen in armoede kunnen aanvragen, gaat er in Goes komen. Een voorstel, op initiatief van de PvdA, is afgelopen donderdag aangenomen. Helaas zien we in Goes dat er nog veel kinderen in armoede leven. Wat de PvdA betreft mogen zij geen slachtoffer worden van armoede. Ieder kind moet dezelfde kansen krijgen. Ze hebben het recht om te sporten, van cultuur gebruik te maken, kleding en nog veel meer.

Op Goeree-Overflakkee maken ze al gebruik van één kindpakket. Daar biedt het vele voordelen. Zo wordt de aanvraag makkelijker gemaakt doordat één aanvraag voldoende is om gebruik te maken van verschillende regelingen. Ook maken meer kinderen gebruik van de regelingen en biedt het mogelijkheden voor lokale ondernemers en verenigingen om mee te doen. Wat de PvdA betreft is een kindpakket dus een meerwaarde voor het Goese armoedebeleid.

Marco Eestermans

Marco Eestermans

De afgelopen drie jaar heeft Marco ervaring opgedaan als fractievolger. De komende jaren wil hij zich blijven inzetten in de gemeenteraad van Goes. Zijn speerpunten zijn jongeren, onderwijs, armoede en vrijheid. Als leerkracht in het speciaal onderwijs ervaart hij dat het niet voor iedereen vanzelfsprekend is om mee te komen in onze samenleving. Marco is

Meer over Marco Eestermans