Middelburg exporteert vliegtuigoverlast naar Goes

Door Wiert Omta op 19 september 2018

Jullie kennen allemaal het recreatieterrein bij het Veerse Meer in Arnemuiden. Het is al jaren zieltogend en een financieel blok aan het been van de gemeente Middelburg: die gemeente dreigt er voor 5 miljoen nat te gaan.

Maar ze hebben er wat op gevonden. Middelburg is in onderhandeling met een nieuwe eigenaar voor het hele spul. Die eigenaar zou er tot 800 recreatiewoningen willen bouwen. Naast het recreatieterrein ligt vliegveld Midden-Zeeland. En de vliegtuigen die daar opstijgen en landen veroorzaken, zoals alle vliegtuigen, geluidsoverlast. De nieuwe eigenaar wil pas gaan bouwen als die overlast verdwijnt.

En daar heeft Middelburg nu een oplossing voor: de start- en landingsbaan verleggen. Zodat de overlast niet over de recreatiewoningen gaat maar over Oud-Sabbinge, Wolphaartsdijk en de Goese campings langs het Veerse Meer. Als dit doorgaat kan Middelburg haar vijf miljoen incasseren en wordt de overlast geëxporteerd naar Goes. Hoe krijgen ze het verzonnen in de provinciehoofdstad.

Zie hier het artikel in de PZC.

Wiert Omta

Wiert Omta

Voor raadslid Wiert Omta is actief zijn in de politiek een normale zaak: “Een samenleving werkt alleen als we met elkaar problemen bespreken en oplossingen zoeken. Met respect voor ieders mening”. Wiert woont in Oud-Sabbinge en is ondernemer in de journalistiek en de zorg. Hij maakt dagelijks Goestig, de lokale televisie. Wiert: “Door Goestig en

Meer over Wiert Omta