Wonen is een recht

Door Wouter van der Pijl op 21 februari 2022
Wonen is een grondrecht en daarom heeft iedereen in Goes het recht op een passende woning. Om die reden wil PvdA/GroenLinks starters en senioren meer kansen bieden op de woningmarkt. Dit betekent een uitbreiding van het aantal starterswoningen, meer sociale huurwoningen en levensloopbestendige woningen. We doen dit door bij nieuwbouw voorkeur te geven aan groene wooncomplexen die binnen de zichtlijnen van Goes tot hun recht komen, bestaande uit een mix van huur- en koopwoningen.

We willen dit doen door:

– Via een doelgroepenverordening regelen we wie in aanmerking komt voor sociale huur, midden huur en sociale koop.
– We voeren een zelfbewoningsplicht in. Op deze manier willen we beleggers van de overspannen woningmarkt weren.
– In nieuwe bestemmingsplannen nemen we op dat de woningvoorraad moet bestaan uit minimaal 15% sociale huurwoningen, 15% sociale koopwoningen en 10% midden huur.
– Wie een urgentieaanvraag doet heeft recht op een fysiek gesprek. Met Beveland Wonen maken we de afspraak dat ze een aanspreekpunt hebben. Ook moet er de mogelijkheid zijn dat maatschappelijk werk aanwezig is bij dit gesprek.
Dat en nog veel meer lees je in ons verkiezingsprogramma!
Wouter van der Pijl

Wouter van der Pijl

‘Een samenleving waarin iedereen gelijk is en mee kan doen. Waar de politiek haar verantwoordelijkheid neemt en samen met inwoners beslist. Dat is waar ik voor sta’ Odyzee Kloetinge Mijn naam is Wouter van der Pijl. Ik ben geboren en opgegroeid in Goes en woon in Goes-Zuid. Ik heb in mijn studententijd geschiedenis gestudeerd in

Meer over Wouter van der Pijl